درباره برنامه سالانه مدیران و سایر پست های سازمانی مثل معاون آموزشی، معاون پرورشی ، معاون اجرایی و … مطالب بسیار زیادی هم در فضای حقیقی جامعه و در سطح نظام کنونی آموزش و پرورش و هم در فضای مجازی وجود دارد.
برنامه سالانه بخصوص در سالهای اخیر اهمیت خاصی از دیدگاه صاحب نظران آموزش و پرورش پیدا کرده است.در واقع برنامه سالانه و تقویم اجرایی در سالهای اولیه که در میان قشر آموزشی جامعه و در فضای آموزش و پرورش راه پیدا کردند ، فقط به مدیران اختصاص داشتند ، و فقط این مدیران آموزشگاه های ابتدایی و متوسطه اول و دوم بودند که نیاز به نگارش برنامه سالانه داشتند.ولی در سالهای بعد این مقوله در میان سایر پست های سازمانی نیز رواج پیدا نمود تا آنجا که امروزه برنامه سالانه و تقویم اجرایی در میان تقریبا کلیه پست های سازمانی آموزش و پرورش رواج یافته است.
در میان پست هایی که به نگارش برنامه سالانه می پردازند می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- برنامه سالانه و تقویم اجرایی مدیر
- برنامه سالانه و تقویم اجرایی معاون آموزشی
- برنامه سالانه و تقویم اجرایی معاون پرورشی
- برنامه سالانه و تقویم اجرایی معاون اجرایی
- برنامه سالانه و تقویم اجرایی معاون عمومی
- برنامه سالانه و تقویم اجرایی مربی بهداشت
- و….
برنامه سالانه مقاطع متوسطه اول و دوم
در مقطع متوسطه اول و دوم برنامه سالانه بر اساس طرح تعالی مدیریت کیفیت مدار صورت می پذیرد.در این نوع برنامه ریزی که به طرح تعالی مدیریت مدرسه هم شهرت دارد مدیران می کوشند تا با پرکردن محور های مختلف مدیریت پیرامون برنامه سالانه و تقویم اجرایی به بهترین شکل ممکن مدرسه خود را اداره نمایند.
بحث مهمی که پیرامون طرح تعالی مدیریت کیفیت مدار باید کرد این است که باید خاطر نشان کنیم که در چند سال اخیر این طرح چندین بار دستخوش تغییرات مختلفی شده است. عوامل آموزشی و برنامه ریزی کننده مدارس و فعالیت های مدیران چند سالی است که به مدیران مدارس متوسطه اول و دوم توصیه اکید می کنند که برنامه سالانه خود را بر اساس طرح تعالی مدیریت مدرسه بنویسند.و مدیران گرامی نیز این توصیه ها را قبول و به کار می بندند.بجز مدیران پست های سازمانی زیر نیز برنامه سالانه خود را بر اساس طرح تعالی مدیریت کیفیت مدار می نویسند.
برنامه سالانه معاون پرورشی بر اساس طرح تعالی
برنامه سالانه معاون آموزشی بر اساس طرح تعالی
برنامه سالانه معاون اجرایی بر اساس طرح تعالی
برنامه سالانه معاون عمومی بر اساس طرح تعالی
برنامه سالانه مربی بهداشت بر اساس طرح تعالی
برنامه سالانه مدارس ابتدایی
برنامه سالانه و تقویم اجرایی در مدارس ابتدایی بر اساس طرح تدبیر صورت می گیرد. طرح تدبیر در مقطع ابتدایی کامل ترین طرح پیشنهاد شده توسط مدیران رده بالای دبستان در وزارت خانه بوده است. در سالهای اخیر طرح تدبیر جای خود را به صورت کامل باز کرده است.برنامه سالانه بر اساس طرح تدبیر یکی از شایسته ترین نوع برنامه سالانه است که در مقطع ابتدایی برقرار می گردد و در شان مدیران و معلمان و سایر دانش آموزان می باشد.در برنامه سالانه بر اساس طرح تدبیر می بایست مدیران به خود ارزیابی پرداخته و درباره عملکرد خود و بهبود سطح مدیریتی گزارش بدهند.
طرح تدبیر ابتدایی در همه مدارس ابتدایی برگزار می گردد.از جمله انواع مدارسی که طرح تدبیر را سرلوحه کار خود قرار می دهند عبارتند از :
- طرح تدبیر مدارس استثنایی
- طرح تدبیر مدارس قرآنی
- طرح تدبیر مدارس هیئت امنایی
- طرح تدبیر مدارس شاهد
- و….
در واقع می توان گفت که برنامه سالانه بر اساس طرح تدبیر مهمترین نوع برنامه سالانه ای بوده است که توانسته است جای خود را عجیب در میان مدیران ابتدایی باز کند.تقویم اجرایی مدارس ابتدایی نیز قاعدتا می بایست بر اساس طرح تدبیر برنامه ریزی شود.
معرفی منبع قوی برنامه سالانه بر اساس طرح تدبیر و طرح تعالی
در اینجا بر خود لازم می دانیم که به معرفی منبعی قوی پیرامون استفاده از برنامه سالانه و تقویم اجرایی بپردازیم.در واقع برنامه سالانه و تقویم اجرایی جهت نگارش نیازمند داشتن الگوهایی قوی هستند.برای استفاده از این الگو سایت بانک فایل پژوهشی معلمان را به شما پیشنهاد می کنیم.شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت بانک فایل پژوهشی معلمان از قوی ترین و کارامد ترین برنامه هایی که بر اساس طرح تعالی و طرح تدبیر نگارش شده اند استفاده نمایید.
منبع : بانک فایل پژوهشی معلمان
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2